Kunst in 't Schoapenschot

 

7 mei t/m 24 mei is er weer Kunst in ’t Schoapenschot. De jaarlijkse tentoonstelling biedt de gelegenheid aan lokale Hellendoornse kunstenaars om hun werk te tonen. De expositie in het intieme Schoapenschot achter Erve Hofman is zeer gevarieerd met veel schilderijen in olieverf, aquarel en acryl. Ook zijn er tekeningen te bewonderen in potlood, krijt en inkt. Verder is er aardewerk, glas in lood, mix media en glasfusing. Veel kunstwerken zijn te koop voor alleszins redelijke prijzen.

 

De expositie is geopend  van dinsdag t/m zondag van 13.30 – 17.00 uur.

 

Locatie:

Erve Hofman, Schoapenschot, Hofmanstraat 2    7447 AS Hellendoorn

De toegang is gratis.

 

Dagje Hellendoorn

Tijdens het jaarlijks Dagje Hellendoorn op de eerste dinsdag van de Bouwvakvakantie  is in en rondom Erve Hofman voor jong en oud van alles te beleven. Men kan een kijkje nemen in de bijzondere wereld van landbouwmachines en tractoren. Voor de vele liefhebbers zijn er allerlei oude brommers te zien.Verder worden er demonstraties gegeven van oude beroepen, zoals karnen, brood bakken, houtsnijden en klompen maken. Er wordt gedorst met een antieke dorsmachine en op de ouderwetse manier met een vlegel. Ook is er een miniatuur dorsmolen te bezichtigen. Men kan genieten van weven, spinnen, kantklossen, zandstrooien en allerlei andere oude ambachten.
Het Dagje Hellendoorn wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging Oale Ambachten.

De toegang is gratis. Bezoekers van het museum betalen tijdens Dagje Hellendoorn slechts € 1,-- (de museumzolder is gesloten).