Kunst in 't Schoapenschot

Van 8 tot en met 26 mei is er de gelegenheid om te genieten van zeer gevarieerde kunst, gemaakt door Hellendoornse kunstenaars. In een zeer gevarieerde tentoonstelling zijn aquarellen, olieverfschilderijen, pen- en potloodtekeningen, foto’s, sculpturen en keramiek te zien. In de intieme ruimte van de schaapskooi achter museum Erve Hofman komen de kunstwerken goed tot hun recht. De reacties van de vele bezoekers zijn altijd enthousiast. Veel van de kunstwerken zijn te koop.

De expositie is geopend van dinsdag t/m zondag van 13.30 – 17.00 uur.

De toegang is gratis.

 

Dagje Hellendoorn

Tijdens het jaarlijks Dagje Hellendoorn op de eerste dinsdag van de Bouwvakvakantie  is in en rondom Erve Hofman voor jong en oud van alles te beleven. Men kan een kijkje nemen in de bijzondere wereld van landbouwmachines en tractoren. Voor de vele liefhebbers zijn er allerlei oude brommers te zien.Verder worden er demonstraties gegeven van oude beroepen, zoals karnen, brood bakken, houtsnijden en klompen maken. Er wordt gedorst met een antieke dorsmachine en op de ouderwetse manier met een vlegel. Ook is er een miniatuur dorsmolen te bezichtigen. Men kan genieten van weven, spinnen, kantklossen, zandstrooien en allerlei andere oude ambachten.
Het Dagje Hellendoorn wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging Oale Ambachten.

De toegang is gratis. Bezoekers van het museum betalen tijdens Dagje Hellendoorn slechts € 1,-- (de museumzolder is gesloten).